Добре дошли в Razbor-FR.com!

Скъпи приятели,

Юли винаги е бил със специална значимост в контекста на Франция – националният празник на страната, спечелването на двете европейски титли (1984 и 2000), както и на двете световни корони (1998 и 2018) са все бележити събития, които са тяхно свързани тъкмо със седмия месец от годината.

Белязан от триумфа на „Les Bleus“ на Мондиала в Русия, миналогодишният юли практически създаде една мощна свръзка между френския футбол и Източна Европа, защото тъкмо този мащабен регион стана арена на пренаписването на цяла една история. А това е феномен за вечността.

Ето защо още тогава започна да се обособява идеята за създаване на кът в интернет пространството, предоставящ на читателите обилно и качествено съдържание на кирилица, което да е пряко касаещо всичко най-съществено от сферата на най-популярния спорт в мащабите на наполеоновата родина.

И с гордост може да се яви, че както бе планирано, точно година по-късно, Razbor-FR.com е вече факт!

Това е първият аналитичен източноевропейски сайт, посветен изцяло на френския футбол. Тук ще откриете подробни статии, имащи за теми събития, процеси, отбори и личности, които формират или видоизменят облика на този спорт в страната световен шампион.

Мисията на нашия онлайн портал е на ежеседмична база да поддържа качествен поток от материали, които разискват в дълбочина причините за най-значимите явления във френския футболен пейзаж, както и следствията и перспективите, които произтичат от тях.

Съдържанието тук е плод както на дългогодишното изследване на спецификите и конкретиката на Лига 1, националните купи и националната селекция в синьо, така и на ежедневното обогатяване с нови и пресни наблюдения върху всички новости около тези тематики. 

Целта на стартиралата днес медия не е да Ви предоставя новини, а нещо повече- обстойни анализи, базирани на фактология и последователност. Всяка седмица ще бъде публикуван детайлен разбор на възлова тема от спектъра на френския футбол. Стремежът ни е не само да подобрим информираността относно него, но и разбирането на процесите, които го изграждат и съпътстват.

Уверени сме, че чрез двата основни опорни стълба на нашата дейност – постоянството и качеството, ще успеем да изградим устойчив мост към Изтока, а и ще обединим цяла една общост.

Първите материали, които бяха публикувани тук, касаят няколко направления. Едната от статиите разисква Световната купа на Франция на руска земя, която бе източник на вдъхновение за изграждането на портала. Другият материал разглежда личността и футболния път на Дидие Дешан, чиято фигура е в основата на най-знаковите успехи в страната. Останалите две четива представляват анализи на сезон 2018-2019 (с препратка и към близкото бъдеще) на трите френски клуба с най-сериозна следа в Европейските клубни турнири през последните две години – Пари Сен-Жермен, Олимпик Марсилия и Олимпик Лион. След публикуването им и официалното стартиране на дейността на сайта обемът от теми и свързаните с тях анализи продължава да расте, като не се съмнявайте, че така ще бъде и занапред.

Благодарим Ви, че сте с нас в това ново начало  и приятно четене!

Мартин Цветков (съосновател и редактор на сайта)

Translate »