За нас

Добре дошли на моста между френския футбол и Изтока – Razbor-FR.com!

Скъпи приятели,

Юли винаги е бил със специална значимост в контекста на Франция – националният празник на страната, спечелването на двете европейски титли (1984 и 2000), както и на двете световни корони (1998 и 2018) са все бележити събития, които са тяхно свързани тъкмо със седмия месец от годината.

Белязан от триумфа на „Les Bleus“ на Мондиала в Русия, миналогодишният юли практически създаде една мощна свръзка между френския футбол и Източна Европа, защото тъкмо този мащабен регион стана арена на пренаписването на цяла една история. А това е феномен за вечността.

Ето защо още тогава започна да се обособява идеята за създаване на кът в интернет пространството, предоставящ на читателите обилно и качествено съдържание на кирилица, което да е пряко касаещо всичко най-съществено от сферата на най-популярния спорт в мащабите на Наполеоновата родина.

И с гордост може да се яви, че днес, както бе планирано, точно година по-късно, Razbor-FR.com е вече факт!

Това е първият аналитичен източноевропейски сайт, посветен изцяло на френския футбол. Тук ще откриете подробни статии, имащи за теми събития, процеси, отбори и личности, които формират или видоизменят облика на този спорт в страната двукратен световен шампион.

Мисията на нашия онлайн портал е на регулярна база да поддържа качествен поток от материали, които разискват в дълбочина причините за най-значимите явления във френския футболен пейзаж, както и следствията и перспективите, които произтичат от тях.

Съдържанието тук е плод както на дългогодишното изследване на спецификите и конкретиката на Лига 1, националните купи и националната селекция в синьо, така и на ежедневното обогатяване с нови и пресни наблюдения върху всички новости около тези тематики. 

Целта на стартиралата през юли 2019 медия не е да Ви предоставя новини, а нещо повече- обстойни анализи, базирани на фактология и последователност. Ще бъдат публикувани детайлни разбори на възлови теми от спектъра на френския футбол. Стремежът ни е не само да подобрим информираността относно него, но и разбирането на процесите, които го изграждат и съпътстват.

Уверени сме, че чрез двата основни опорни стълба на нашата дейност – постоянството и качеството, ще успеем да изградим устойчив мост към Изтока, а и ще обединим цяла една общост.

Благодарим Ви, че сте с нас в това ново начало  и приятно четене!

Мартин Цветков (съосновател и редактор на сайта)

Translate »